Zamieszczone przez loru
[O2] Krajobraz po bitwie czyli padnięte turbo w BJB
Zwiń
X
-
Z tego co wiem to Aligator na wakcjach (zasłużonych czy nie to nie komentuję :-) ) on dobrze "wpatrzył " się w moje nastawy.
Jak wróci to pewnie zajrzy na nasze wątkii opisze co tam poklikał. Wg mnie właśnie EDC 16 jest problemem. Ktoś coś wklikal na poziomie fabryki i myslał że go poprawią jak spie...., a tu zdziwko - autka tłukli 2 lata i nic nikt nie zakumał :-) Fajnie mieć ISO :diabelski_usmiech
Była O2, Jest SuperB!
Komentarz
-
-
Piszę trzy słowa, zanim nie padnę, a jutro rozwinę.
Kurcze ogólnie to szkoda, że ten wątek tak się rozwinął tak późno, bo przez ostatnie dni była cisza
Turbo kupione i założone. Po prostu bliska osoba trafiła do szpitala i cała praca musiała nabrać tempa tak by auto jak najszybciej było sprawne. Cenowo wyszło trochę średnio ale pierwsze testy pokazują, że skoda wróciła do żywychA jak wszystko się uspokoi to pewnie wirus, by trochę wigoru jej dodać!
dobrygrześ a co to 4max? Poważnie pytam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez stysiekja mam przez mastersa robioną BXE i mam na poziomie 2barow ustawione cisnienie
Zamieszczone przez szkodaprawdopodobnie wszystkich na EDC16
nie chcę bzdur pisać ale chodzi o wysterowanie turbiny, program podobno w wersji seryjnej, nie daje sobie z tym rady
Zamieszczone przez pudlodobrygrześ a co to 4max? Poważnie pytam.
to samo co "kager" w FocieNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Witajcie
Tak czytam ten post i się zastanawiam.
Byłem w zeszłym tygodniu u Alego w sprawie umówienia terminu na większego kopaa on mi mówi żeby najpierw zainteresiował się przepoconym IC. Po przeczytaniu tego i nie tylko postu jestem trochę zmartwiony i zastanawiam się jak mam zmusić serwis Skody zeby zerkneli mi tez do turbiny (ze niby co takie przeczucie, albo wiecie chłopaki chciałbym samochów trochę podkręcić wymieńcie mi turbinkę :lol: )
a tak poważnie doradzcie coś bo gwarancję mam do końca maja i 100tyś na liczniku
pozdroZadowolony użytkownik Skody
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiekmanzastanawiam się jak mam zmusić serwis Skody zeby zerkneli mi tez do turbiny (ze niby co takie przeczucie, albo wiecie chłopaki chciałbym samochów trochę podkręcić wymieńcie mi turbinkę :lol: )
jeśli ktoś ma dylematy to IMHO powinien się powstrzymać od najlżejszych nawet modyfikacji, bo po nich będzie mógł mieć pretensje już tylko do siebie, a nie egzekwować swoje w Skodzie :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
misiekman, w ASO jeśli Ci nawet zajrzą do turbiny to nic nie zobaczą, nie mają o tym pojęcia a przede wszystkim żeby cokolwiek powiedzieć o turbinie, trzeba ja rozebrać (chyba że jest bardzo głośna, wtedy może być np.wykruszona łopatka wirnika, co widać gołym okiem)
Zapocony IC będzie przez odmę. Byćmoże wydostaje się nią za dużo oparów oleju co może być spowodowane np. za dużym ciśnieniem doładowania. W ASO możesz poprosić o jazdę testową ze zdiagnozowaniem właśnie ciśnienia doładowania i jeśli będziesz je miał na poziomie 1.6 bara to ewentualnie możesz walczyć o wymianę turbiny oraz softu który nie potrafi wysterować suszarki
Żeby było jasne to:
jeśli z autem jest wszystko ok to dobry tuner robi tak program żeby turbina nie przepompowywała
Dodatkowo informacja dla tych co niedawno zmieniali w ASO turbiny na gwarancji lub sami zakładali suszarkę firmy KKK (KK3 itp.) dedykowaną do O2 i silników 1.9TDI:
jest podejrzenie że wyszła wadliwa seria. Rozmawiałem z gościem z moto-remo i powiedział że te sprężarki padają jak muchy i coś z nimi musi być nie tak. Lada chwila mają być dostępne zamienniki GarretaNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBpaf, tylko czy ten problem dotyczy tylko BJB?, przypadkiem w BXE nie jest podobnie, sprawdzał ktoś w tych silnikach?, ale po zmianie turbiny i testach drogowych w ASO Pan powiedział mi, że moje BKD też lekko przeładowuje... A jakie wartości są niebezpieczne dla suszarki? I ile powinno być w tym silniku?
Komentarz
-
Komentarz